Kokoomus sijoittui vaaleissa kolmanneksi. Heidän kannatuksensa laski 2,2 prosenttia. 18,2 prosenttiin

Kokoomuksen kannatus jäi vaaleissa 18,2 prosenttiin, mikä oli 2,2 prosenttiyksikköä vähemmän kuin edellisissä vaaleissa. Tulevina vuosina on selvitettävä, onko Kokoomuksen vaalitappio todellinen huolenaihe.

Vaalitulos osoittaa että Kokoomukselle tarjolla olevia ääniä on vähemmän kuin aikaisemmin ja sen kannattajat ovat suuntautuneet muihin äänestysvaihtoehtoihin. Poliitikot ja analyytikot pyrkivät selvittämään erityisesti ne syyt, miksi Kokoomus ei enää tavoita samoja äänestäjiä kuin aikaisemmin.

Vaalien johdosta Kokoomusta odottaa monien asioiden selvittämistä ja tulevan ohjelman laatimista. Uudet äänestyskampanjat sekä ylläpitokampanjat nousevat nyt keskiöön. Kokoomukselle on nyt ensiarvoisen tärkeätä selvittää heidän reippaasti laskeva kannatus ja laatia tarkka suunnitelma uudenlaisen strategian luomiseksi.

Vaalien johdosta Kokoomuksen johto joutuu pohtimaan vakavasti äskeisten tulosten tuomaa informaatiota, jotta uusi tuleminen ja resurssien sijoittaminen tapahtuu tehokkaalla tavalla. Uuden strategian laatimiseksi kokoomuksen johdon on mentävä syvemmälle omiin periaatteisiinsa, ja varmistettava ettâ nykyajan puhujat palvelevat suomalaista yhteiskuntaa niin hyvin kuin mahdollista.

Kokoomus sijoittui äänekkaassa vaalikilpailussa kolmanneksi, ja heidän kannatuksensa laski 2,2 prosenttia 18,2 prosentin tasoon. Kokoomuksen vaalivoiton synnyttämä optimismi on nyt koetuksella, sillä edustajat arvioivat päätöksenteon tarkastelun kannalta tappioksi.

Vaalien aattona Kokoomuksen johtavat virkamiehet sanoivat uskovansa voittoon, mutta tulos jätti heidät oreaksi ja pettyneiksi. Kokoomuksen paletilla on nyt vaikean paikan edessä, asettamalla etusijalle sekä konservatiivisen että liberaalisen näkemyksensä. Tilanne on tuonut mukanaan pohdintaa siihen, miten saavuttaa jatkuva vallanvaihto ja kannatus muutenkin edistykselliselle puolueelle.

Kokoomuksen johto on ottanut tilanteeseen tunnustusta. He arvostavat kaikkien mielipiteitä ja ideoita, kun he yrittävät parantaa puolueen asemaa ja kannatuslukuja tulevissa vaaleissa. Jotkut arvostelijat ovat huomanneet, että Kokoomus voisi menestyksekkäimmin iskeä laajempaan äänestäjien joukkoon tarjoamalla enemmän vaihtoehtoja ja innovatiivisia ratkaisuja.

Vaikka tulos ei ollut mitä toivoimme, antaa se meille myös mahdollisuuden tutkia, miten voimme parantaa puolueellemme luotua valintaa ja lis ät ä erityisesti nuorten ä änest äjien suosiota. Kokoomuksessa Toimivan voitto voi anoa erillisiin taustalle ja uhraamaan vaalituloksesta oppia – oppimista, joka voi auttaa meit ä saavuttamaan paremman tuloksen seuraavassa kilpailussa.

Kukaan ei voinut odottaa, että Kokoomus joutuisi näin suureen häviöön vaaleissa. Heidän kannatuksensa laski peräti 2,2 prosentilla 18,2 prosenttiin, mikä tekeekin siitä eduskuntapuolueiden viidestä suurimmasta yhdeksännen sijan.

Vaalien tulos oli Kokoomukselle suuri pettymys. Vaalien aikana Kokoomus oli yrittänyt pitää kiinni perinteisistä äänestyskohteistaan, mutta se ei näkynyt vaalien tuloksissa. Vuoden 2015 vaaleissa puolue sai 22,3 % äänistä, joten tämä on selvästi huonompi tulos.

Kokoomuksesta itse vilauksia ilosta ja pettymyksestä tuloksen vastaan ottaneita ovat esimerkiksi puheenjohtaja Petteri Orpon, joka totesi, että tulos oli “erittäin paha pettymys ja ikävä yllätys”. Tulosten lasku on nyt niskassa ja puolue on herkistynyt heti puhumaan muutamista muutoksista, joita se aikoo tehdä “nyt ja tulevaisuudessa”.

Kokoomuksen kannatus näytti jälleen heikentyneen eduskuntavaaleissa. Kokoomus sijoittui kolmanneksi, kun sen kannatus laski 2,2 prosenttia aiemmasta 20,4:sta 18,2 prosenttiin.

Keskustan ja SDP:n vihkaytys yhteistyössä voikin taas näyttää osansa vaalien lopputuloksessa. Kokoomus joutui antamaan paljon taipuvaisuutta muiden puolueten suuntaan päästäkseen vaalivoitosta.

Vaikka hallitusneuvottelujen tulos voi vielä muuttaa Kokoomuksen asemaa, tämä vaalitulos voi osoittaa, ettei puolue selviydy vain omien linjojensa pohjalta. Hyvin moni voisi olla pettynyt puolueen hiljaiseen osuuteen tässä vaalitaistelussa.

Oli asialle mitä mieltä tahansa, on aivan selvää, että kokoomus on saanut tulevissa neuvotteluissa taistella parempaa asemaa. Miten tuleva Keskustan-SDP-hallitus ottaa vaaleissa heikontuneen puolueen mukaan? Vastaus odottaa meitä kaikkia jo nurkan takana!